In september 2023 vindt het NK Kano Sprint voor het eerst plaats op de Willem-Alexander Baan (WAB) plaats. Deze moderne locatie ligt in de gemeente Zuidplas en wordt beheerd door het Sportbedrijf Rotterdam. Er is dit jaar gekozen voor de WAB omdat in maart 2021 het Watersportverbond, Rotterdam Topsport en het Sportbedrijf Rotterdam voor een periode van minimaal vier jaar overeengekomen zijn de WAB te gebruiken als nieuwe trainingslocatie voor de topsporters. Daarom gaan we dit jaar wederom het NK Kano Sprint op deze voor ons nieuwe baan organiseren.

Adres

Willem-Alexander Baan 010-8080880

Nely Gambonplein 1, 2761 EH Zevenhuizen

Routebeschrijving

Openbaar vervoer
De Willem-Alexander Baan is niet goed te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf station Rotterdam Noord is het 40 minuten fietsen, vanaf station Zoetermeer 35 minuten en vanaf station Lansingerland-Zoetermeer 20. De dichtstbijzijnde bushalte is Burgemeester Klinkhamerweg, Zevenhuizen, waar bus 383 stopt, Vanaf hier is het nog 25 minuten lopen.

Met de auto
Vanaf de A20, de rondweg van Rotterdam, neem je afslag Nieuwerkerk aan den IJssel (afrit 17) en gaat vervolgens de N219 op richting Zevenhuizen. Op de rotonde richting Zevenhuizen sla je linksaf richting Zevenhuizen/Moerkapelle. Lees verder bij (*).

Vanaf de A12 neem je  de afslag Zevenhuizen/Moerkapelle/Waddinxveen (afrit 9) en vervolgens sla je op de rotonde rechtsaf richting Zevenhuizen/Moerkapelle. Lees verder bij (*).

(*) Bij de volgende rotonde ga je linksaf. Je gaat dan scherp naar links de dijk op. Ga na de witte brug rechtdoor. De weg buigt naar rechts en dan weer naar links. Bij de T-splitsing ga je naar rechts en volg je de dijk (de Slingerdijk) tot aan de brug aan je linkerhand. Over de brug bevindt zich het parkeerterrein bij de baan. De botenwagen worden achter het hek geparkeerd. Aan de overkant van de baan is ook een parkeerterrein (Plein Holland 8); om dat te bereiken ga je niet links de brug over naar de baan, maar rij je rechtdoor; met een bocht kom je dan op het andere parkeerterrein uit.

De meeste parkeerplekken zijn echter te vinden op het officiële parkeerterrein van de WAB, dat links vlak voor de T-splitsing van de dijk (de Slingerkade) en de Van Oudheusdenweg ligt. Vanaf hier is het 25 minuten lopen naar de baan.

Kamperen

Kamperen is niet mogelijk op het terrein van WAB zelf. Omdat het openbaar gebied is, wordt dit niet toegestaan. Daarom hebben we een kampeer- en caravanplekken gereserveerd op het naastgelegen Recreatiepark De Koornmolen. Het adres daarvan is Tweemanspolder 6A, 2761 ED Zevenhuizen.

Als je een camper hebt moet je zelf een plek reserveren.

Meer informatie vindt je op koornmolen.nl. De kosten bedragen 19,50 p.p. voor het hele weekend, ongeacht het aantal nachten.

Wil je meer weten over de Willem Alexander-baan? Kijk dan op hun site.