K2 Mix

K2 Mix

met Geen reacties

Wil jij het NK Kanosprint ook spetterend afsluiten met je vriend, vriendin, broer, zus of clubgenoot?

Schrijf je nu in voor de K2 200 meter mix! De wedstrijden zullen plaats vinden op zondagmiddag na de laatste NK finales. Voor de K2 200 meter mix zijn drie klassen:

  • Aspiranten
  • Junioren
  • Senioren

Alle pupillen, aspiranten B en aspiranten A mogen zich inschrijven in de klassen, “Aspiranten”. Alle junioren B en junioren A mogen inschrijven in de klassen “Junioren”. De senioren en veteranen vallen onder de klassen “Senioren”. Het is de bedoeling dat in iedere K2 een man en een vrouw (jongen en meisje) zit. Binnen de leeftijdsklassen maakt het niet uit met wie je vaart. (Voorbeeld 1: een Senior mag net zo goed gecombineerd worden met een Veteraan als een andere senior. Voorbeeld 2: een pupil mag net zo goed varen met een Aspiranten A als een andere Pupil).

De wedstrijden zullen gevaren worden als afvalrace. Dat houdt in dat als er meer dan 9 boten zijn in één klassen (en het dus niet direct finale is) dat deze over twee of meer heats verdeeld worden. Deze heats worden gevaren. Vervolgens wordt direct omgeroepen wie er door zijn naar de finale. De gekwalificeerde vaarders draaien om en varen terug naar de start. De finale start dan direct weer. Alle wedstrijden (heats, semi’s en finales) van één klassen worden dus direct achter elkaar gevaren. Er komt dus ook tactiek bij kijken ……….

Een super leuk, explosief en spetterend nieuw onderdeel dus! We hopen dat iedereen staat te springen om mee te doen.