Ga jij op je knieën tijdens het NK?

Ga jij op je knieën tijdens het NK?

met Geen reacties

C-boten zien we in Nederland al jaren niet meer op wedstrijden en daar moet wat aan gebeuren dachten we! Daarom hebben we ons ten doel gesteld om in samenwerking met één van de weinige Nederlandse actieve C1-vaarders, Wouter Zuiddam, er voor te zorgen dat dit prachtige boottype weer op de kaart wordt gezet. In onze buurlanden is het c-varen immers onverminderd populair gebleven, dus waarom niet hier? Één NK-finale moet toch kunnen lukken dachten we zo (en het liefst een volle).

Dat c-varen gaat natuurlijk niet van zelf, dus hebben we de samenwerking gezocht met één van de weinige C1-vaarders die we nog wel eens voorbij zien peddelen, Wouter Zuiddam van ALSKV Levitas. Hij zal, bij voldoende animo, zorgen voor een aantal trainingen waarin je de basis van het canadeesvaren onder knie krijgt. Ook als je al C1-kunt varen, maar dit een eeuw geleden is zijn er trainingen te regelen. Denk overigens niet dat C1-varen net als vroegen alleen voor het herenveld is. Binnen het ICF wordt er hard gewerkt om het C-varen voor dames op de kaart te zetten: het is inmiddels een officiële WK-afstand en er wordt zelfs geprobeerd om deze discipline op de Olympische Spelen van Tokio in 2020 te introduceren, wij gaan daar uiteraard in mee.

Dus ben jij opzoek naar een geweldige uitdaging deze zomer? Wil je je evenwicht eens op de proef stellen? Òf ben je gewoon nieuwsgierig, laat dan je interesse blijken door onderstaand formulier in te vullen (geheel vrijblijvend), dan proberen wij een mooi cursusaanbod te regelen, met als afsluiting misschien wel een nationale titel!

 

  • Het programma van het NK zal zo worden gemaakt dat deelname aan zowel K- als C-nummers mogelijk is
  • Wanneer je uitsluitend deelneemt aan C-nummers zal, eenmalig, geen wedstrijdgeld in rekening worden gebracht
  • Ook het deelnemen aan C-wedstrijden naast K-nummers zal niet tot extra kosten leiden
  • Bij voldoende deelname vinden de cursusdagen plaats op 3, 9 en of 10 juli a.s.

 

Zin in? Laat het ons weten!

[contact-form-7 id=”406″ title=”C-varen”]